Translate

maandag 7 oktober 2024

 


Walking Faces en Mime Oost.

 

HOUTEN KOPPEN,

Marionetten en mime

 

De voorstelling is een eigentijds mime-dans-acrobatiek sprookje voor jong (vanaf 4 jr) en oud: 

Fysiek theater, zonder tekst.  In de workshop ruimte van Museum Arnhem (boven café Chez Pierre). Duur 25 minuten. 

 

Tijmen Brozius en Sjoerd Schwibettus ontwikkelen een nieuw mime en marionet spel. 

Vorig jaar presenteerden ze “2 Pinokkio’s, 2 Acteurs van Hout”. HOUTEN KOPPEN is een vervolg bestaand uit verder ontwikkelde scènes. 

Als je vroeger komt in het museum:  Vooraf – vanaf 90 minuten voor de voorstellingstijd – bewegen kleine pop marionetten en menselijke marionetten door de zalen, het café en de beeldentuin, gespeeld en bespeeld door de MIME OOST groep. 

 

De voorstelling gaat over het poppenatelier: De poppenspeler zet 2 levensgrote lichamen – marionetten in elkaar. De grote marionetten lijken op elkaar, zijn evengroot en de poppenspeler zet ze in elkaar met duwen, tikken, kloppen, trekken…..bewegen ze nou zelf?

Ze krijgen hun gezichten en komen verder tot leven en hebben een eigen karakter. Ze raken verslingerd aan dansen. De poppenspeler vergroeit steeds meer met zijn marionet en op het eind komen ook de kleine poppen weer tot leven en mengen zich in het spektakel.. 

 

De cello muziek is naar Debussy Clair de lune en Puccini Chrysantheum. Live cello en zingende zaag in het weekend door Fleur Dikken. 

De groep Mime Oost bestaat uit: Danielle Bouwmeester, Massimo Cavallini, Pauline Fokkelman, Fonge Frieling, Elky Rosa Gerritsen, Bo Kuiper, Julian van Meerdervoort , Lennart Puijker, Jort Schoenmaker, Marijn Singer, Mike Witjes,

Reserveren via walkingfaces@gmail.com en betaling via QR code aan de deur Anrhems Museum boven Chez Pierre, worskhopruimte.

Bij reservering wordt de betalingslink opgestuurd naar opgegeven emailadres.

ZIE OOK: MUSEUM ARNHEM

 

Achtergrond:

Sjoerd Schwibettus is mime acteur en danser en werkt sedert 1974 met theater en beeldende kunst. Hij gaf tot voor kort les aan ArtEZ hogeschool vd kunsten, MAP mbo+ opleiding Den Bosch voor acteurs, en verschillende acrobatiek en theatergroepen. De upgradersopleiding Mime Oost is door hem opgericht in 2017. Sedertdien zijn er verschillende voorstellingen gemaakt voor Openlucht museum, Superette kunstruimte Wageningen, Sonsbeek theateravenue, Hoogte 80 en Figurentheater Kolleg in Bochum. Zie verder https://mimeoost.walkingfaces.nl

Tijmen Brozius (Wageningen 1983, nu Witten, Ruhrgebiet) studeerde vrije kunst in Arnhem. Hij tekent en danst, en wekt nu de figuren die hij tekent als poppen tot leven. Meer op linktr.ee/brozius.